NAK GADUH KE WAHAI IKAN PATIN....
Mungkin ni la ayat Si kecil ni
Cite pasal ikan patin ni, memang saya minat sebab kawan seasrama noraini mokhtar dulu yang ngaja. Sangat sedap buat gulai tempoyak... So skrg kahwin dengan orang temerloh...emmmm yummy stiap kali balik memang itu laa lauknya,, jom saya bg resepi:
1. Ikan patin yang disiang basuh ilangkan hanyir.
2. Cili padi, kunyit hidup, tempoyak di blender skali.
3. Daun kunyit, bunga kantan potong kecil.
4. Ambil periuk, masukkan semua bahan di para 1, 2, dan 3 serentak ditambah daun kesum.
5. oppss...kalu minat letak la timun yang utk masak tu skali. ( letak asam keping kalau minat masam)
6. Jangan lupa letak garam, gula sikit, pak aji.
7. Hidupkan api, so gaul sampai sedap baunya.
8. Seterusnya...jom makan...
Inilah hasil ikan patin tempoyak yang kekurangan tempoyak..
hehe tapi memg best...
No comments:
Post a Comment